Aktualita

Kouzelná cesta

Během Března - měsíce čtenářů bude v podkroví Knihovny Břetislava Kafky k vidění výstava čtenářských karet s názvem Kouzelná cesta.
Kouzelná cesta

Výstava odstartuje 1. března v 17 hodin vernisáží čtenářských karet Kouzelná cesta. Vernisáž proběhne za účasti autorky Mgr. Petry Bubeníčkové, Ph.D. a ilustrátorky Františky Jelenové, součástí vernisáže bude úvodní slovo autorky a ilustrátorky, hudební doprovod i občerstvení.

A co je to vlastně ta Kouzelná cesta?

Jedná se o soubor 38 nádherně ilustrovaných karet, jehož myšlenkovou autorkou je Mgr. Petra Bubeníčková, Ph.D., která vede Katedru českého jazyka a literatury na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové. Autory výtvarné stránky jsou výtvarník Oldřich Jelen a jeho dcera, ilustrátorka Františka Jelenová.

Karty slouží jako pomůcka pro rozvoj čtenářské gramotnosti, pomáhají dětem lépe tvořit příběhy. Na kartách jsou zastoupeny archetypální postavy – mužské i ženské, zvířata, prostředí, role (prvky, které podporují dějový zvrat) a kouzelné předměty. Možností práce s kartami je bezpočet, proto je k souboru přidán i metodický návod, tedy jakási pravidla hry. Soubor karet lze také využít například pro aktivizaci komunikace ve třídě či jiném kolektivu.

V Knihovně Břetislava Kafky budete mít možnost seznámit se s originály tohoto mimořádného souboru ve formátu A4. Celou výstavu je možné si prohlédnout ve výpůjční době knihovny (nejlépe po domluvě s ředitelkou či knihoivnicí).

Během března bude po dobu konání výstavy také možné zakoupit si v naší knihovně čtenářské karty ve formátu A5 za zvýhodněnou cenu.

Soubory ke stažení

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.